Lazer epilasyon yöntemi kadın-erkek fark etmeden herkese ve her bölgeye uygulanabilmektedir. Lazer epilasyonda, kıl yapısına göre daha iyi verim alınmaktadır. Kalın ve koyu kıl sahibi ve açık tenli bireylerde sonuçlar daha hızlı ve etkili alınabilmektedir.

Lazer epilasyona uygun alanlar kaşın üstünden ayağa kadar çeşitlilik göstermektedir.

Lazer epilasyon erkeklerde özellikle göğüs, sırt ve bacak başta olmak üzere elmacık kemikleri, ense ve gibi çeşitli bölgelere uygulanabilmektedir.

Vücudumuzda milyonlarca kıl kökü hücresi bulunmaktadır. Mevcut tüylerimiz aktif durumdadır ve pasif durumda bekleyen kıl kökleri de vardır. Lazer epilasyon işleminde kalın-siyah tüyler ve kıllar %80 – 90 alınmaktadır, zayıf tüy ve kıllara yapılan uygulamalarda ise başarı oranı daha azdır. İnce, sarı ayva tüyleri lazer epilasyon aleti tarafından algılanamadığı için yok edilememektedir. Bu tüyler n-melanin sprey kullanılarak alet tarafından görülebilir hale getirilebilir. n-melanin sprey sayesinde ince tüylerden de kurtularak daha yüksek bir lazer epilasyon başarısı elde edilir.

Lazer epilasyonda başarı süresi bölgeden bölgeye farkedebilir. Örneğin, yüz bölgesinde tedaviye cevap almak nispeten zorken göğüs veya sırtta hızlı bir başarı mümkündür.

Artık erkek kullanıcılar da lazer epilasyona rağbet göstermekte ve başarılı sonuçlar almaktadırlar.