Evinizde lazerle epilasyon yapabilmek için uygun bir evde lazer epilasyon aletini tercih etmelisiniz. Epilasyon yapılacak bölge tıraş edilerek tüy ve kıllardan arındırılmalıdır. Bu işleme 4-5 hafta devam etmek gerekmektedir, zaten daha sonrasında cilt pürüzsüz hale gelmektedir.

Uygulama yapılacak alana uygun bir başlık seçilmelidir. Yüz ve hassas bölgeler için hassas bölge başlığı, bacak ve daha geniş bölgelerde vücut başlığı kullanılmalıdır.

Lazer epilasyon aletinin ışık gücü cilt tonuna göre ayarlanmalıdır. Güneşlenme sonrası lazer epilasyon uygulamasında temkinli davranılmalı, lazer epilasyon uygulamadan önce güneşlenme seviyesine göre en az 48 saat beklenilmelidir.

Evde lazer epilasyon uygulama süresi vücudun farklı bölgelerine göre değişiklik göstermektedir. Yüz ve koltukaltına 1 dakika, bikini bölgesine 4 dakika ve dizin altına 8 dakika lazer uygulamak yeterli olacaktır. Genel olarak lazer epilasyon sırasında tüylerin %80’e yakını alınabilmektedir. Lazer epilasyon sonrası sarı renkli ayva tüyleri ise kalmaktadır. Lazer epilasyon aleti tarafından görülmediği için alınamayan bu tüyler n-melanin sprey sayesinde alınabilir hale gelmektedir. n-melanin sprey sayesinde bu istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkündür.

Lazer uygulaması toplamda 4-5 defa olmak üzere iki haftada bir yapılır. Zaman geçtikçe tüyler azalır ve cilt pürüzsüzleşmeye başlar. Uygulamalar bittiğinde cildi pürüzsüz tutmak için gerek görüldüğünde tekrar lazer uygulanabilir.