Günümüzde herkesin ilgisini ve dikkatini çeken lazer epilasyon son zamanların belki de en iyi buluşlarından biri olmaktadır. Erkekler de artık kadınlar kadar kendi bakımlarına özen göstermekte ve lazer epilasyon kılları yok eder mi sorusu daha da ön plana çıkmaktadır. Bu uygulama esasen en hızlı ve en kalıcı yöntemlerden biri olmaktadır.

Deneyimli doktorlar ile uzman kliniklerde yapılması gereken bu uygulama ile kişi mutlu olmakta; ancak ticari amaç ile yapan deneyimsiz kişilerden uzak durulması sağlık açısından çok önem taşımaktadır. Lazer epilasyon kılları nasıl yok eder sorusuna şu şekilde cevap verilmektedir:

Uygulanan ışık tedavisi kıl köklerindeki üretme fonksiyonunun kaybolmasına neden olmaktadır. Böylelikle kalıcı olarak kıllardan kurtulmakta mümkün kılınmaktadır. Birbirini izleyen seanslar ile birlikte olumlu sonuç alınmaktadır. Lazer epilasyonda açık renkteki kıllar kalabilir ve bu da kişiyi rahatsız edebilir. Normalde lazer tarafından algılanamadığı için alınamayan bu açık renkli tüyler n-melanin sayesinde alınabilir hale getirilebilmektedir. n-melanin açık renkli ayva tüylerini almak için kesin çözümdür.