Günümüzde yalnız kadınların değil erkeklerin de sıkça başvurduğu lazer epilasyon uygulamaları gerçekte ne kadar başarılıdır. Pek çok kişiden uygulama sonrası tüylerde artış olduğunu duyar veya okursunuz. Bu tip durumlar lazer tedavisi doğru uygulanmadığı hallerde olur.

Lazer epilasyon kılları çoğaltır mı sorusuna herkes için aynı cevap verilemez. Bazı insanlarda tamamen kurtulma olduğu gibi bazılarında da durumun kötüleştiği, kılların kalınlaşıp kapladığı alanın genişlediği görülmüştür, bu yüzden lazer epilasyon konusunda doğru ve yetkili ellere başvurulmalıdır. Lazer epilasyon sonrası kıl çıkar mı lazerle tek seansta kıllardan kurtulmak mümkün değildir. Belli bir süre sonra tekrar çıkarlar. Tüylenmenin durumuna göre 7 -8 seans uygulamaya devam etmek gerekebilir. Lazer epilasyonda açık renkli tüyler lazer tarafından görünmediği için kalabilir. Bu tip kıl ve tüylerin alınabilmesi için n-melanin sprey kullanılarak lazer epilasyon uygulanmalıdır.

Bütün sağlık sorunları gibi tüylenme de kişiye özel ele alınmalıdır. Aşırı tüylenme varsa bunun nedeni araştırılmalıdır. Örneğin hormon bozuklukları buna sebep olabilir. Lazer epilasyona karar vermişseniz işinin uzmanı kişiler ve kurumlara başvurmalısınız.