Lazer epilasyonun yaygınlaşmasının temelinde etki gücünün düzeyine bakmak gerekir. Lazer epilasyon bu soruna çok radikal alternatif sunmaktadır. Bununla birlikte birçok kişinin aklına takılan sorular olabilmektedir. Örneğin, lazer epilasyon kıllar ne zaman dökülür? Birkaç seans sonrası tüyler kalıcı olarak dökülme aşamasını tamamlayacaktır.

Lazer epilasyon kıl dökülmesi kalıcı olmakla birlikte bazı sorunlar çıkmıyor değil. Ancak bunlar sadece lokal sınırlı yerlerde tüylerin lazer epilasyona rağmen kalabilmesidir. Bunlar lazere duyarlı olmayan, direnç gösteren kıllardır. Bu tüyler lazer epilasyon tarafından saptanamadığı için alınamazlar. Fakat n-melanine spreyin yardımıyla açık renkli kıllar lazere karşı görünür hale getirilebilir. Bu sayede açık renkli kıllarınızdan kurtulabilirsiniz.

Bunun sayısı 5’ten 8 seansa kadar çıkar. Seans fazlalığı daha çok yüz bölgesinde gerçekleşir. Bazense lazer epilasyon sonrası eskisinden fazla tüy çıkabilir. Ancak bunun sebebi lazer epilasyon tekniğinin yanlış uygulanmasıdır, teknolojinin kendisi değildir. Buna tetiklenme denmektedir ve teknik bir hatadan doğar. Yani fazla enerji tatbikinden oluşur.