Lazer epilasyon beyaz tenli, siyah kıllı ve kalın kıllı olan kişilerde daha az seansta etki gösterir. Lazer epilasyon sonrasında kıllar zaten döküldüğü için yeniden kıl çıkıp çıkmaması için 6 ay gibi bir süre beklenilir ve eğer 6 ay süre sonra kıllar tekrar çıkarsa 2. seans uygulanır.

Lazer epilasyondan sonra araya giren yıllar nedeniyle kılların %3’ü daha ince yani ayva tüyü dediğimiz şekilde yeniden çıkabilir. Bu ayva tüyleri lazer epilasyon ile alınamadığı için insanları rahatsız etmektedir. Lakin n-melanin sprey sayesinde lazer epilasyonda ayva tüylerin kurtulmak mümkündür.
Lazer epilasyon yapmadan önce kılları ağda, ip, cımbız gibi kökten alma işlemi uyguladığımızda orada kıl kökü kalmayacağı için lazerin verimli geçmemesine neden olur. İdeal lazer epilasyon kıl uzunluğu için lazere gelmeden önce sadece kılların boyunu kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyon kılları çoğaltır mı? Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Lazer epilasyon sonucunda kıllar dökülür. Sadece gerçek lazer olmayan IPL ile kılların yeniden çıkması veya koyu ten rengine sahip kişilerde kılların çoğalması mümkündür.