Lazer epilasyon ile beyaz tenli, siyah kıllı ve kalın kıllı hastalarda seans sayısı daha kısayken ince ve beyaz kılların olduğu güneş gören bölgelerde seans sayısı daha uzun sürecektir. Lazer epilasyon kıllar tekrar çıkar mı? Lazerle tam olarak yok olmuş kıl bir daha çıkmaz fakat yıllar sonra kılların %3’ü daha ince yani ayva tüyü dediğimiz şekilde kendini toplayarak çıkabilir. Araya girecek yaş, hamilelik ve hormon bozuklukları ile de yeni kıllar çıkabilir ama bunlar lazer epilasyon ile alınan kıllar değil başka kıllardır.

Lazer epilasyonun alamadığı ayva tüyleri artık n-melanin sprey sayesinde alınabilmektedir. Normalde lazerlerin algılayıp yakamadığı açık renkli tüyler n-melanin sprey sayesinde lazer epilasyon ile alınabilmektedir.

Lazer epilasyon kılları tamamen yok eder mi? Alt bacak, koltuk altı ve bikini gibi bölgelerde lazer epilasyon tam olarak sonuç verir. Kıllarda tekrar çıkmaz. Fakat hormonsal problemler, yaş, hamilelik gibi nedenler yüzünden yüz bölgesi gibi dirençli bölgelerde kıllar tekrar çıkabilir. Yüz bölgesi lazer epilasyonda en zor alandır. Gerçek lazer epilasyon aleti olmayan IPL sistemleri ile uygulanan lazer epilasyonda kıllar tekrar çıkmaktadır.

Gerçek lazer olan alexandrite, diode ve nd yağ lazer uygulan bölgelerdeki kıllar tam olarak yok olduktan sonra sadece %3’lük kısmı çok ince bir şekilde çıkar. Kıllar artık çıkmadı işlem tamamen bitti dememiz için 6 ay beklememiz gerekir çünkü lazer epilasyon yapıldığı zaman kıllar dökülür ve bu kılların tekrar çıkıp çıkmamasını 6 ay içinde bekleriz. Yüz bölgesi kol gibi ince kılların bulunduğu bölgelerde lazer epilasyonun süresi uzayacaktır bu yüzde kombine cihazları birlikte kullanmak başarı oranını arttırır.